Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Το γεγονός οτι υπαρχουν ανθρωποι, μεγαλοι και μικροι, που πεινουν, διψουν,
δεν εχουν υπνο απο τους πολλαπλους μεταμεσονυχτιους βομδαρδισμους
 και εχοντας τον φοβο οτι αυτη μπορει να ειναι η τελευταια τους νυχτα πανω στην γη, η τελευταια ωρα, το τελευταιο λεπτο που θα χαρουν την ομορφια αυτου του κοσμου
- οσο ομορφος μπορει να ειναι ενας κοσμος στις μερες μας-
ΕΝΩ καποιοι αλλοι, ξοδευουν πολλα εκατομμυρια ευρω μονο και μονο για την παρτη τους, μονο και μονο για να παντρευτουν και να τους παρακολουθησουν 2 δισ ανθρωποι, πραγματικα με κανει να τρεμω απο αηδια. Και δεν υπερβαλλω.

Ακομα, το θριβερο αλλα ταυτοχρονα γελοιο ειναι πως οι ιδιοι οι ανθρωποι τους επεφημουν, και τους ενθαρρυνουν να συνεχισουν να καταστρεφουν εμμεσα και αμεσα αυτον τον κοσμο και να μας μειωνουν καθημερινα "χωνοντας" μας στα μουτρα τα λεφτα τους, υποβιβαζοντας μας νομιζοντας πως το παν ειναι να εχει καποιος χρηματα για να ειναι ευτυχισμενος.

Μπα, δεν νομιζω να ειναι ετσι.
Και θα τελειωσω με μια φιλοσοφια...τα πιο απλα στην ζωη ερχονται τζαμπα.
Γι'αυτο δεν με ενδιαφερει το νυφικο της Kate στον γαμο της, ποσο κοστισε αυτο, ποιος πασιγνωστος το εραψε και ποσα τσεπωσε παλι.

Το να εισαι απλος, ειναι δωρο Θεου. Του ιδιου Θεου που μας υποβιβαζει με τον δικο Του τροπο.

2 σχόλια:

  1. Για την ακριβεια , δε μας "χωνουν στα μουτρα τα λεφτα τους " , απλως μας κοροιδευουν καταμουτρα δειχνοντας μας πως με τα δικα μας χρηματα γινεται ενα αθλιο , γελοιο και πανηλιθιο γεγονος...
    Η προβολη του υλικου πλουτου γινεται καθημερινα και θα συνεχισει σχεδον για παντα να γινεται απο την "ηλιθια" τηλεοραση.Παντα προσπαθουσε , και συνεχιζει να προσπαθει , να περασει στον κοσμο την πεποιθηση πως ο πλουτος φερνει την ευτυχια , πως εχοντας πολλα χρηματα νιωθεις χαρουμενος και περνας καλα ...Μας κανουν να πιστευουμε πως δεν υπαρχει τιποτα αλλο στη ζωη μας εκτος απο το χρημα.Το χρημα δημιουργηθηκε για να υποτασσει τον κοσμο και εχουν καταφερει να μας κανουν να πιστεψουμε πως η χρησιμοποιηση του χρηματος ως μεσο συναλλαγης ειναι σωστη και γενικοτερα η ολη ιδεα των χρηματιστηριων , των τραπεζων κλπ ειναι επισης σωστη...
    Τελος , -στον κοσμο που ειμαστε φυλακισμενοι και αλλοι αποφασιζουν για εμας - η απλοϊκοτητα ειναι το παν και δε θα επρεπε να περιμενουμε τον Θεο (αν υπαρχει βεβαια ) ή οποιαδηποτε ανωτερη δυναμη να δωσει δικαιοσυνη , πρεπει μονοι μας "να ελευθερωθουμε απο τα δεσμα μας ".
    Ωραιο το μπλογκ σου , βγηκα αρκετα απο το θεμα , συγγνωμη αν σε κουρασα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οχι, καθε αλλο..δεν βγηκες καθολου απο το θεμα. Ολα αυτα συσχετιζονται μεταξυ τους με εναν τροπο αρκετα περιεργο.

    Χμ, σκεψου ομως οτι εμεις οι ιδιοι δινουμε τροφη στην τηλεοραση, απο την στιγμη που συνεχιζει να επιβιωνει στις μερες μας. Καλως ή κακως ειναι μια απο τις μεγαλυτερες πηγες πληροφορισης.

    Τελος, δεν ξερω αν υπαρχει τελικα Θεος, παντως το μονο σιγουρο ειναι πως ειναι απαραιτητο να πιστευουμε σε κατι ανωτερο αφου δεν μπορουμε και ουτε μπορουσαμε ποτε να στηριχτουμε στις δικες μας δυναμεις.

    Δεν με κουρασες. Καθε αλλο θα ελεγα.. Σ'ευχαριστω που διαβαζεις το blog μου και σ'ευχαριστω για τα καλα σου λογια.
    Καλη σου μερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή